Kaukovainiolaiset maaseuturetkellä Juopulilla

Perjantaiaamu 21.9.2012 valkeni Oulussa, Kaukovainiolla sateisena, mutta kun bussi starttasi Vaskitien päiväkodin parkkipaikalta kohti Ylikiimingin Juopulin kylän maalaismaisemaa, sade taukosi.

Vaskitien päiväkodin Sirujen ryhmä aikuisineen ja Kaukovainion päiväkodin viskarit (5-vuotiaat) sekä Kaukovainiolla kokoontuvan Seniorikahvilan mukava porukka matkasivat yhdessä Juopulin kylätalolle, jossa juopulilaisia oli jo meitä vastassa.

Senioriväki siirtyi sisätiloihin kahvittelemaan ja jutustelemaan, kun nuorempi väki tutustui pihassa oleviin eläimiin: kaksi innokasta vahtikoiraa ja kaksi irlantilaista kylmäveristä hevosta Ronja ja Iiri. Lapset pääsivät harjaamaan ja hoitamaan hevosia ja harjaamisen jälkeen kaikki halukkaat saivat ratsastaa hevostenhoitaja Kaarinan avustuksella. Jännitystä oli aistittavissa, mutta kaikkien kasvoilla oli iloista hymyä ja innostunut puheensorina täytti ratsastuskentän. Kuudella keppihevosellakin pääsi rataa ympäri kovaa vauhtia.

Ratsastuksen jälkeen maittoi grillikatoksessa pasitettu makkara, juustosämpylä ja mehu kaikille.
Ennen kotiinlähtöä seniorit pääsivät vielä tutustumaan vanhaan maalaispirttiin läheisellä maatilalla.
Siellä riitti porinaa vanhoista ajoista ja siitä, miten ennen elettiin.

Kaukovainiolaiset vierailulla Juopulin kylätalolla

 

KIITOKSIA KAIKILLE OSALLISTUNEILLE, KULJETTAJA TIMO NISSILÄLLE, KANTRIOULUN RITA PORKALLE SEKÄ ERITYISKIITOS JUOPULIN KYLÄN VÄELLE LÄMPIMÄSTÄ VASTAANOTOSTA!
TAPAAMISIIN !

tv. Vaskitien päiväkodin väki