Juopulinjärvi kuntoon ry

YLEINEN TIETOSUOJASELOSTE

EU:n tietosuoja-asetuksen mukainen Juopulinjärvi kuntoon ry/Parila tietosuojaseloste löytyy tästä.

T I E D O T E    1/19

MITÄ OLEMME TEHNEET ?

Viime keväänä järjestettiin uistelukisat osana kolmen ylikiiminkiläisen järven uistelu cup-kilpailua. Osallistujia näissä perinteisissä kesän kalastuskauden avaavissa kisoissa on ollut 50-60 venekuntaa. Pääasiallinen saalis oli hauki, suurimmat n. 10 kg. Nuottaa vedettiin kesän aikana pari kertaa ja katiskapyyntiä harrastettiin läpi kesän. Roskakalaa nostettiin järvestä n. 800 kg. Jonkin verran niitettiin kaislikkoa. Aikaisempina kesinä käytössä ollut ponttoonien päällä liikkuva leikkuri ei enää toiminut toivotulla tavalla. Siksi yhdistyksen käyttöön hankittiin uusi vene ja moottori sekä veneeseen kiinnitettävä kaislaleikkuri. Yhteistyössä Juopulin kyläyhdistyksen kanssa lunastettiin Oulun kaupungilta Vatturanta palsta venevalkama-alueeksi. Syksyn aikana tätä aluetta kunnostettiin mm. parantamalla tieyhteyttä ja laajentamalla veneiden vesillelaskualuetta. Alueelle rakennettiin myös väliaikainen vene- ja kalustosuoja.
Yhteistyössä Metsäkeskuksen kanssa jatkettiin Juopulin järven valuma-altaan metsäluonnonhoidon kunnostussuunnitelmien laadintaa. Suunnitteluvaiheessa on kaksi kosteikkoaluetta, joissa toisessa kohteessa yhdistys on ostanut pieniä maapalstoja Mustaojan ympäristöstä suunnittelutyön jatkamisen varmistamiseksi.
Veden korkeus laski viime kesänä melko alhaalle. Juopulinjärven padon kuntoa ja järven vedenkorkeutta seurattiinkin yhteistyössä Oulun kaupungin Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut/Maa ja mittaustoimiston kanssa.

MITÄ AIOMME TEHDÄ ?

Jatketaan järven niittoa edellisvuosien tapaan, pyritään haraamaan pois ahvenvitaa järven ylipäässä sekä poistamaan sammalta Lintusaaren ympäristöstä ja lahdekkeista. Jatketaan myös nuotan vetoa ja tehostettua katiska- ja paunettipyyntiä roskakalojen vähentämiseksi. Kevään uistelukisojen järjestäminen kuuluu edelleen ohjelmistoon. Jatketaan edelleen yhteistyötä Metsäkeskuksen kanssa kosteikkoalueiden perustamiseksi. Nämä parantavat järven vedenlaatua. Järven padon kunnon ja kokonaistilanteen arviointia jatketaan edellä mainittujen tahojen kanssa. Myös Venevalkama-alueen kunnostus vaatii talkootyötä tulevana kesänä.
Siis kovasti on tarvetta vapaaehtoistyölle! Tervetuloa mukaan talkoisiin.

KALASTUKSENHOITOMAKSU/JÄSENMAKSU

Saamme avustusta osaan toimintaan ELY-keskukselta yhdistyksen yleiskokouksessa hyväksytyn tarkan toimintasuunnitelman pohjalta. Tämä avustuksena saatu määräraha ei kuitenkaan riitä kattamaan kaikkea toimintaa. Ratkaisevan tärkeää avustuksen saamiselle on se, että talkootöitä tehdään mahdollisimman paljon. Jäsenmaksuina/kalastuksenhoitomaksuina saatu tulo on toiminnan ylläpitämiseksi ratkaisevan tärkeä. Siispä toivoisimme tämän asian vastuullista hoitamista alla olevalla tavalla. Kiitos yhteistyöstä.

Vuoden 2019 kalastuksenhoitomaksu/Juopulinjärvi kuntoon ry:n jäsenmaksu on 15 euroa/henkilö. Vapaajäseniä ovat 70 vuotta täyttäneet (=maksu on vapaaehtoinen mutta ilmoitus jäsenyydestä yhdistyksen toimihenkilöille).

Maksu tilille. Tilin numero on: FI 11 55300320038654. Maksun voi suorittaa myös hallituksen jäsenille. Huom! Maksun viestiosioon jäsenen nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Maksu viimestään 31.5.-19.

Huom! Jäsenen nimen ja puhelinnumeron ilmoittaminen on tärkeää siksi, että voimme tiedottaa tapahtumista tekstiviestillä. Tarkempia tietoja toiminnasta löytyy nettiosoitteesta: juopuli.info

Maksamalla jäsenmaksun Sinulla on mm. äänioikeus yhdistyksen yleiskokouksissa ja kalastusoikeus koko perheellä vesissämme.

Huom! Kevään yleiskokous on lähiaikoina. Seuraa ilmoittelua ja tule mukaan kuulemaan tarkempia tietoja, keskustelemaan ja päättämään yhteisistä asioistamme!

Juopulinjärvi kuntoon ry/Parila Hallitus