Kyläesittely

Juopuli on kylä Ylikiimingin kaupunginosassa, Oulussa ja sijaitsee linnuntietä noin 30km Oulusta itään. Juopulilla on vakituisia asukkaita 185. Kokonaispinta-ala on noin 4130 hehtaaria ja vesialueita kylän alueella on noin 200 hehtaaria.

Juopuli kartalla (avautuu Googlen palveluun)

Juopuli on erittäin kaunista, vanhaa maatalousseutua. Kylämaisemaa hallitsevat kaksi järveä, Juopulinjärvi ja Heikkilänjärvi. Järviä ympäröivät metsät, pellot ja suot, mutta maisemaan mahtuu myös mäkiä, harjuja ja vaaroja. Asutus on keskittynyt pääasiassa järvien läheisyyteen ja Juopulintien varteen.

Kylä on yli 6 kilometriä pitkä ja rajoittuu pohjoisessa Kiiminkijokeen, lännessä Hiltukylään, koillisessa Jokikokkoon, idässä Ala-Vuottoon ja etelässä Jokelankylään ja Vepsänkylään. Rauhallinen sijainti yli 6 kilometriä pitkän kylätien varrella, kaukana pääteiden melusta ja kauttakulkuliikenteestä, tarjoaa turvallisen ja viihtyisän vaihtoehdon asumiseen lähellä Oulua. Lapsiperheitä muuttaa alueelle tasaiseen tahtiin. Tontteja on myynnissä myös tällä sivustolla. Kylältä löytyy kunnallinen jätevesiverkosto.

Matkaa Ylikiimingin taajamaan kertyy kylän keskivaiheilta 7km. Ylikiimingin taajamasta löytyvät peruspalvelut ja lähin kauppa. Oulun keskustaan matkaa kertyy 45km ja matka taittuu reilussa puolessa tunnissa. Harrastusmahdollisuuksia Juopulilta löytyy joka lähtöön. Hevosharrastajille on tarjota Kiiminkien hevosystävät ry:n ylläpitämä harjoitusravirata, kalastamaan pääsee Juopulinjärvelle ja kuntoilijoille on tarjolla upeita maisemia ja lenkkipolkuja.

Harrastamaan pääsee myös Kylätalolla. Maanantaisin käsityöillassa opiskellaan erilaisia kirjonta-, neule- ja lankatyötekniikoita. Torstaisin on posliininmaalauksen vuoro. Lisätietoa näistä Oulu-opiston kursseista ja ilmoittautumisesta Oulu-opiston sivuilta. Kylätalolla on myös pieni kirjasto, jonka tarjontaan voit käydä tutustumassa vieraillessasi paikan päällä. Kuntoilusta innostuneet voivat varata vuoron liikuntasalista vaikkapa sulkapallon pelaamiseen tai osallistua kyläläisten lentopalloiltoihin maanantaisin ja torstaisin. Kuntosali ja muut urheilualueet löytyvät Ylikiimingin taajamasta ja sen läheisyydestä.

Historia
Kylätalo
Kyläyhdistys
Kyläyhdistyksen hallitus