Kaarinan terveiset

Juopulin Kyläyhdistys järjesti kesäkuussa v.2012 Oulun kaupungin lasten ja nuorten NERO-avustuksen turvin ”Hopoti Hop”-Juopulin heppakesä-projektin.

Kahden viikon aikana kylätalolle kokoontui parikymmentä innokasta lasta ja nuorta työpajoihin ideoimaan ja askartelemaan kierrätysmateriaaleista keppihevosia vielä innokkaampien ohjaajien opastuksella. Lasten ehtymätön mielikuvitus ja ennakkoluuloton ideoiminen oli huikaisevaa.

Työskentelyrupeaman lopuksi Kyläyhdistys tarjosi askartelijoille pienen välipalan.

Viikkojen aikana oli mahdollisuus tutustua myös oikeisiin hevosiin ja niiden ohjaamiseen yksinkertaisten agility-tehtävien parissa. Innokkaita opiskelijoita riitti tännekkin ja moni huomasi, että hevosten käsittely on taitolaji,- ei voimailulaji.

Projekti huipentui lauantaina 30.6 pidettyyn ”Agility-tapahtumaan”, missä sekä oikeat hevoset ohjaajineen että keppari-ratsukot suorittivat agility-tehtäväradan. Paikalle saatiin 5 rohkeaa esittelijää hevosineen sekä parikymmentä keppari-hevostelijaa.

Tapahtuma oli paitsi loppuhuipentuman myös avaustapahtuma Ylikiimingin vuosittaiselle Tervastiima-viikolle. Keppariteema kantoi vielä seuraavaankin kyläyhdistyksen ja Kiiminkien Hevosystävien yhdessä järjestämään tapahtumaan, kun Juopulin raveissa kisasi 2 lähtöä keppihevos-ratsukoita.

Mittakoon vielä, että Rantapohja-lehti kirjoitti Agilitypäivästä hauskan etusivunjutun.

Kiitos innostuksesta ja avusta projektin järjestämisestä Holapan Siskolle ja Raimolle, koko Mäkikankaan perheelle, Louhelan Ulla-Maijalle perheineen, Juliette Väänäselle, keittiöporukalle ja muille asianosaisille.

Terveisin Kaarina Poikajärvi

Kuvagalleriaan on lisätty uusia kuvia kepparipajalta ja agility-tapahtumasta