Haaparanta 2008

Juopulin kyläyhdistys järjesti kyläläisten toiveiden pohjalta linja-autoreissun jälleen kerran Haaparantaan/Tornioon. Matka oli tälläkin kertaa oikein onnistunut ja hauska.

Iltapäivällä Ruotsissa alkoi sataa, mutta se ei shoppailua ja ulkomaan visiittiä hidastanut. Perillä olo aikaa päätettiin ottaa yhteistuumin runsaasti, jottei tulisi kiire ja jokainen ehtisi käydä syömässä ja kahvilla kaikessa rauhassa.

Jo perinteistä matkakronikkaa varten matkalaiset huutelivat adjektiiveja ja ne listattiin siinä järjestyksessä tekstiin, kun ne huudettiin. Tämä matkakronikka mukailee viime vuotista Rautakosken Keijon tekemää tarinaa.

Matkakronikka

Eräänä syksyisenä lauantaiaamuna punainen joukko juopulinkyläläisiä lähtivät tyhmälle ulkomaanmatkalle. Määränpää oli viisas Haaparanta ja etenkin kostea Ikea ja haiseva Rajalla-ostoskeskus. Linja-auto kuskinaan pörröinen Lauri lähti Juopulintien päästä kello 8. Ensimmäiset matkustajat olivat änkyrä Pirjo ja ärsy Suvi-Tuulia. Seuraavaksi matkaan lähtivät kurttuinen Ritva, ryppyinen Tyyne, liukas Pentti ja valoisa Osmo. Sitten yksinäiseen linja-autoon poimittiin väsynyt Pertti, ilopilleri Airi, hiprakkainen Maija, karvainen Iida, pitkä Minna ja pätkä Ano. Kaupanmutkasta mukaan lähti lisää suloisia matkustajia. Siellä oli roikkuvainen Joni, kiltti Toni, luikerteleva Taina, märkä Leena ja nyrpsähtänyt Heimo. Seuraavalla pysäkillä nöpöttivät kipiä Anneli, onnellinen Henna-Riikka, kiva Marja, täydellinen Anu ja ihana Kalle. Viänäsen pysäkiltä lähtivät vielä kyytiin kikkurainen Anu, puhdas Annariina, piikkinen Jeremias, löllykkä Sari, venyvä Joni ja likainen Juha sekä aurinkoinen Jukka. Siinäpä vasta hidas joukko. Siinä me ajjaa huristeltiin R. Sassin villaisella bussilla kohti sekopäistä Kemin kahvipaikkaa. Vihreän kahvin jälkeen me ajjaa hurrautettiin perille Haaparantaan. Osa porukasta jäi raitaiseen rajaseudun ostosparatiisiin, ja loput jatkoivat yksitoikkoiselle Ruotsin puolelle. Illansuussa lähdimme ajelemaan tempperamenttisen sateisessa ajosäässä kohti kotia, mutta matkaan tuli pitkästynyt yllätys. Kinkkinen Joni ja hevari Lauri korjasivat avuliaan moottoritien varrella ikkunan pyyhkijää, ja me muut ihastelimme maisemia säästäväisellä Luukkaankankaalla. Sitten matka jatkui vitsien saattelemana turvallisesti kotiin.