Namukurssi

Namukurssi 28.10.2010

Oli lasten syyslomaviikon viimeinen päivä ja maa muuttui kauniin valkeaksi ensi lumesta. Lapset saapuivat kylätalolle innokkaina essut, huivit ja eväät mukana. Mitähän mahdetaan tehdä?

Meitä oli koolla mukava noin kymmenen hengen ryhmä. Nuorin Nanna Aki-isän ja Anniina-äidin mukana jaksoi koko päivän touhuta muiden mukana vaikka väsy meinas välillä tulla! Kokkaajia oli tullut myös muilta kyliltä. Annelikin ilmestyi joukkoon mattojen kudonta hommistaan!

Teimme erilaisia pikkuleipiä ja karkkeja – makeaa mahan täydeltä. Jokaiselle riitti kotiinkin maisteltavaksi. Oli mukava seurata, kuinka osa vanhemmista osallistujista piti huolta ja neuvoi nuorempia sisaruksiaan. Syntyi monenlaisia leivoksia. Valtteri teki matoja, joista osa lipsahti suuhun jo ennen uunia. Tytöt osoittivat taitonsa ja huomasin, että he eivät olleet ensi kertaa vispilän varressa.

Kaiken kaikkiaan päivä kului nopeasti ja oli tosi mukava.

Toivottiin lisää samanlaisia – saa nähdä, milloin toteutuu?

Kirjoitti Marjatta Koret, kurssin vetäjänä